Ovaj trik će vam pomoći da mleveno meso bude sočnije neko ikad
Iako priprema jela od mlevenog mesa deluje kako veoma jednostavan zadatak, često se dešava da na kraju ima gumenast ukus i nimalo primamljivu boju.
Zato su vrhunski kuvari podelili trik koji će pomoći da od mlevenog mesa dobijete najbolji ukus i vizuelni izgled.
Potrebno je da u njega samo dodate malo sode bikarbone.
Ukoliko je dodate mesu, ono će ostati meko, a istovremeno će prilikom kuvanja dobiti lepu boju i neće pustiti puno vode.
Iskusni kuvari tvrde da je dovoljno da prstohvat sode bikarbone rastvorite u malo vode, a zatim to umešate u sirovo mleveno meso i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (ali ne više od 45 minuta) pre pripreme.
Pročitajte još: OMILJENA poslastica Ivane Mihić: Priprema se po originalnom RECEPTU njene majke - čuveni VERIN kolač (FOTO)
Na taj način meso će imati lepu boju, a takođe će izostati gumenasti ukus koji ponekad može da nastane nakon dugog kuvanja.
Trik je u prostoj hemijskoj reakciji – soda bikarbona podiže pH vrednost mesa i time sprečava vezivanje proteina u mesu. Upravo zahvaljujući tome se ne istiskuje višak vode.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU