Припремите ово домаће јело и уз њега додајте било коју салату
Састојци:
ПОВРЋЕ
1 црвни лук
1-2 шаргарепе
1/2 ком целеровог корена(може,а не мора)
1 црвена паприка
4 кромпира
1 кашика парадајз пиреа
вода за подлити паприкаш
2-3 ловорова листа
МЕСО
4 ком карабатака
1 ком белог меса
по жељи суви зачин
1 кашикица алеве паприке
по жељи бибер
мало уља
НОКЛЕ
2 јаја
5 добро напуњених кашика брашна
2 кашике гриза
1 дл минерална вода,а може и обична вода
Припрема:
Исецкајте на коцкице лук и продинстате га кратко на мало уља. Додајте очишћену и на колутове исечену шаргарепу, целер, паприку исечену на коцкице, ловоров лист. Док се то динста, оперете месо, бело месо исецете на ситније комадиће, и све то додате на динстано поврће. Динстајте око 10 мин или док месо мало не побели. У међувремену очистите кромпир и исецкајте га на коцке. Додајте га месу, одмах додајте и алеву паприку и вегету по жељи, па динстајте уз повремено мешање око 5 мин.Сад додајте врућу воду, толико да вам добро прекрије све у шерпи.
Поклопите и кувајте даље на лаганој ватри, опет неких 10 мин! У међувремену припремите нокле, тако што ћете виљушком измутите јаја, додати брасшно, гриз и помало додавати воду.Оставите да одстоји док се паприкаш кува. На крају, додајте кашику парадајз пиреа, и нокле вадите виљушком или кашиком како вам је згодније. Паприкаш је готов онда када се кромпир фино да изгњечити виљушком, и кад се месо лагано да одвојити од костију и када кнедле фино набубре и испливају на површину! На крају можете посути ситно исецканим першуном, бибер додајте по жељи!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ