Неће вам бити потребно више од сат времена.
Ако сте данас за неко кувано јело на сајту Дидy китцхен пронашли смо идеју за пилећи паприкаш.
Састојци:
- 2 ком батак + карабатак
- 700 гр кромпира
- 2 шаргарепе
- 2 паприке
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 кашичице алеве паприке
- 6 кашика уља
- 2 кашике брашна
- шака першуна
- со, бибер и туцана паприка по укусу
- 1 коцка за супу говеђа или пилећа
Прочитајте још: Пројице са качкаваљем су рецепт дана: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају (ФОТО)
Упутство за припрему
У шерпу сипајте уље, ставите пилетину, пропржите пар минута са обе стране, додајте шаргарепу сецкану на колутове, црни лук сецкан на коцкице и ситно сецкан бели лук. Пропржите још неколико минута.
Налијте водом, ставите 2 кашике алеве паприке. Додајте туцану паприку и бибер по укусу, поклопите. Када прокува, ставите коцку за супу и оставите да се кува око 30 минута.
Прочитајте још: За доручак или вечеру: Како се праве МИНИ КУКУРУЗНЕ ПИЦЕ? (ФОТО)
Убаците паприку сечену на коцке и кромпир сечен на четвртине. Долијте воде уколико је испарила. Оставите паприкаш да се кува док кромпир не буде скуван. У чинијицу сипајте 150 мл. воде, 2 кашике брашна, промешајте и ставите у паприкаш када је кромпир скуван. Додајте першун и кувајте још пар минута. Пробајте, уколико није довољно слано, посолите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ