Када се ужелите куваног јела, бака има сјајан предлог за ручак
Потребно је:
600 гр. пилећег меса
1 главица већа црног лука
2 две шаргарепе
2 свеже паприке
корен целера или стабљике
4 кромпира
сувог зачина
мл. бибера
мл. црвена паприка
першунов лист
уље
Ноклице:
1 јаје
2 касике брашна
1 касике гриза
мало на врх нпза праска за пециво
мало уља
мало воде
Фото: Бакина кухиња
Припрема:
На уљу пржити сецкану паприку и лук, додати на колутове шаргарепу, мало целера корена или стабљике. па кад омекша додати 1 кашичицу мл. паприке, кромпир и месо.
Промешати и налити водом да се кува оско сат времена. Пред крај додати суви зачин и першунов лист по жељи мл. бибер.
У тањир разбити јаје па га измутити виљуском додати брашно, гриз и пециво, додати уље и мало воде и направити густу масу да мало пада са кашике.
Пред крај убацити по малу кашичицу ноклица у паприкаш и поклопити да се кува.