Мирис паприкаша враћа у прошлост, јер је то многима омиљено јело из детињства.
Паприкаш може да се прави са пилећим месом и за то се користе батаци. Прави се и са свињетином и најбоље је узети филе, јер је мекан.
Прочитајте још: Печурке као прилог или ВЕГЕТАРИЈАНСКИ ручак (Фото)
Састојци:
- 300 грама свињетине (или пилетине)
- 4 кромпира
- црни лук
- со, бибер, суви зачин
- 3 кашикице црвене паприке
- 2 јајета
- брашно
- чаша топле воде
Припрема:
Црни лук се исече на коцкице и издинста, па се додају комади свињског филеа. Месо се исече на коцке, јер ће брже бити готово и лакше се једе у овом јелу. Чим месо промени боју може да се посоли и побибери.
Месо се посоли тек када промени боју.
Кромпир се ољушти и исече на четири дела (кришке) и убаци са месом. Када кромпир мало омекне додају се три кашикице црвене паприке. Када се кратко продинста, налије се топлом водом да огрезне.
Кнедле се убацују у место где паприкаш крчка.
Одмах се излупају два јајета, прво беланце, па жумаце. Додаје се брашно до жељене густине. Кнедле не смеју да буду мека, али ни тврде, већ да се, када се захвате кашикицом, не разливају. Кнедле се праве кашикицом и скидају другом кашикицом. Кнедле се убацују на место где крчка паприкаш.
Прочитајте још: Пробајте руски БУРЕК са месом који се једе са ПЕКМЕЗОМ (Фото)
Паприкаш се кува док кромпир не омекша. Кување траје око пола сата.