Почиње лепо време, иза угла је лето, а лети сви пожелимо да се домогнемо егзотичног тропског раја.
Има нечег заиста посебног у свежим, живахним и укусним салатама које терају наша непца да заплешу. Данас имамо диван рецепт који ц́е вас одвести у тропски рај: салату од авокада и манга, оличење свежине и хармоније укуса - она је и кисела, и слана, и љута, и слатка... Божанствена! Имамо само савет да, када бирате манго и авокадо, уверите се да су зрели, али не превише мекани, то ц́е салати дати савршен спој слаткоц́е и кремастости.
2 зрела манга
2 зрела авокада
1/2 главице црвеног лука
1/4 шоље свежег першуна или коријандера или менте
1 љута папричиа
сок 1 лимете
со и бибер, по укусу
орашасти плодови: кикирики, бадем, индијски орах
можете и ананас и папаја
Припрема
Ољуштите манго и извуците месо авокада, па их исеците на коцкице. Исецкајте црвени лук и љуту папричицу. Све убаците у велику посуду за мешање, па нежно промешајте.
Прелијте салату свеже цеђени сок од лимете, зачините сољу и бибером, па опет нежно промешајте како не бистеи згњечили авокадо и манго.
Покријте чинију и оставите салату у фрижидеру најмање 30 минута да се укуси споје. Да авокадо не би оксидирао, покријте површину салате пластичном фолијом пре затварања.
Ако желите више љутине, оставите семенке у папричици или додајте још једну паприку. Першу можете заменити коријандером или ментом за мало другачији укус. Чак можете додати ананас нарезан на коцкице или папају за тропску слаткоц́у.
Поспите мало тостираних орашастих плодова, попут бадема или индијских ораа, за додатну хрскавост. Салату је најбоље конзумирати свежу, али је можете чувати у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 2 дана. Салату чувајте у херметички затвореној посуди у фрижидеру.
Сенса
Бонус вудео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ