Кромпир спада у јефтино поврће од којег могу да се направе најразличитија јела
Кромпир је најзаступљенији је као прилог, а помфрит, пире или печени су најпопуларнији. Некада се у Југославији правио и рестовани кромпир који су обожавале многе генерације. Припрема је једноставна, а састојци јефтини и има их скоро свака домаћица код куће. Може да се једе као главно јело или као прилог уз месо, али и уз подварак или уз било који рецепт са киселим купусом.
Састојци:
- 800 г кромпира
- 2 црна лука
- 6 кашика уља
- 1 кашика слатке паприке
Прочитајте још: Испробајте РЕЦЕПТ мађарских кувара: Пуњене ПАПРИКЕ на њихов начин - једнан састојак никада не додају, а у другом је ТАЈНА
Припрема:
Кромпир кратко кувајте, немојте оставити да скроз омекша, а затим га оцедите и крупније исеците. У тигању загрејте уље, па пропржите црни лук исечен на ребарца. Када он омекша додајте кромпир и посолите и побиберите. Затим промешајте, па поспите слатку паприку. Сипајте мало воде и добро промешајте, па кувајте док не испари и док кромпир не буде готов. Повремено промешајте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ