Проја је међу првим асоцијацијама када је реч о српској кухињи
Раскошна верзија најпопуларнијег јела у Србији - проје. Добро се слаже са киселим млеком (а пробајте и сами да га направите, још је укусније) или јогуртом, а кад замиришу сланиница и лук, једноставно нећете успети да се задржите на једном парчету. Уживајте у овој феноменалној проји са сланином и црним луком!
Састојци:
- 500 г кукурузног брашна
- 500 мл воде
- 250 г сланине
- 1 црни лук
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица соде бикарбоне
Припрема:
Исецкајте сланину и лук на ситне коцкице. Пропржите сланину на средњој температури док не постане хрскава. Извадите је из тигања и ставите на кухињски папир да се оцеди. У истом тигању пржите исецкани црни лук док не постане стакласт. Извадите га из тигања и оставите да се охлади.
У посуду ставите кукурузно брашно, додајте со, соду бикарбону и добро измешајте. Додајте воду и мешајте док не добијете уједначено тесто. Додајте пржену сланину и црни лук и поново добро измешајте.
Пребаците тесто у плех за печење који сте претходно намазали уљем. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 30-40 минута, док не добијете златно-браон кору. Извадите из рерне и оставите да се охлади. Исеците на кришке и послужите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ