Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за праву српску проју: Један састојак се данас често заборавља

Проја је међу првим асоцијацијама када је реч о српској кухињи

1682172761_shutterstock_1709494027.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Раскошна верзија најпопуларнијег јела у Србији - проје. Добро се слаже са киселим млеком (а пробајте и сами да га направите, још је укусније) или јогуртом, а кад замиришу сланиница и лук, једноставно нећете успети да се задржите на једном парчету. Уживајте у овој феноменалној проји са сланином и црним луком!

Састојци:

  • 500 г кукурузног брашна
  • 500 мл воде
  • 250 г сланине
  • 1 црни лук
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица соде бикарбоне

Припрема:

Исецкајте сланину и лук на ситне коцкице. Пропржите сланину на средњој температури док не постане хрскава. Извадите је из тигања и ставите на кухињски папир да се оцеди. У истом тигању пржите исецкани црни лук док не постане стакласт. Извадите га из тигања и оставите да се охлади.

У посуду ставите кукурузно брашно, додајте со, соду бикарбону и добро измешајте. Додајте воду и мешајте док не добијете уједначено тесто. Додајте пржену сланину и црни лук и поново добро измешајте.

Пребаците тесто у плех за печење који сте претходно намазали уљем. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 30-40 минута, док не добијете златно-браон кору. Извадите из рерне и оставите да се охлади. Исеците на кришке и послужите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas