Oglas
· · Komentari: 0

Recept za pravu srpsku proju: Jedan sastojak se danas često zaboravlja

Proja je među prvim asocijacijama kada je reč o srpskoj kuhinji

1682172761_shutterstock_1709494027.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Raskošna verzija najpopularnijeg jela u Srbiji - proje. Dobro se slaže sa kiselim mlekom (a probajte i sami da ga napravite, još je ukusnije) ili jogurtom, a kad zamirišu slaninica i luk, jednostavno nećete uspeti da se zadržite na jednom parčetu. Uživajte u ovoj fenomenalnoj proji sa slaninom i crnim lukom!

Sastojci:

  • 500 g kukuruznog brašna
  • 500 ml vode
  • 250 g slanine
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone

Priprema:

Iseckajte slaninu i luk na sitne kockice. Propržite slaninu na srednjoj temperaturi dok ne postane hrskava. Izvadite je iz tiganja i stavite na kuhinjski papir da se ocedi. U istom tiganju pržite iseckani crni luk dok ne postane staklast. Izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ohladi.

U posudu stavite kukuruzno brašno, dodajte so, sodu bikarbonu i dobro izmešajte. Dodajte vodu i mešajte dok ne dobijete ujednačeno testo. Dodajte prženu slaninu i crni luk i ponovo dobro izmešajte.

Prebacite testo u pleh za pečenje koji ste prethodno namazali uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta, dok ne dobijete zlatno-braon koru. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Isecite na kriške i poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas