Уз мало измењене састојке проја може да буде и слатка
Проја се прави од 3 основна састојка, а увек је била замена за хлеб. Настала је у доба немаштине када су људи код куће имали брашно и хлеб, па су осмислили сјајан рецепт. Протугалци су осмисли слатку верзију проје која се прави са кокосом. Невероватно је сочна и још лепша од турског мокрог колача.
Састојци:
500 мл млека
300 г шец́ера
400 г кукурузног брашна
3 кашике путера
4 јајета
200 мл кокосовог млека
50 г кокоса
1 кесица прашка за пециво
Рецепт за слатку проју са кокосом:
Направите смесу
У шерпу сипајте млеко, па додајте шећер и кукурузно брашно. Добро промешајте тако да нема грудвица, па кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Додајте путер и наставите да мешате док се сви састојци лепо не сједине. Добијену смесу сипајте у посуду и оставите да се лепо охлади.
Додајте остале састојке
Постепено додајте јаја и мешајте док се сви састојци лепо не сједине. Затим сипајте кокосово млеко, кокос, као и прашак за пециво. Све лепо промешајте.
(Ствар укуса)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ