Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНУ САРМУ СА ПЕЧУРКАМА: Укус ће вас одушевити

Посне сарме са печуркама су веома укусне, а праве се врло једноставно.

1732874001_b033ce8663668a4db4a3fee70c75aa587e07b6a4.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Посне сарме имају фил од пиринча и шампињона, чији се укус савршено слаже са укусом киселог купуса. Постоје и рецепти за посне сарме са орасима, пиринчем или рибом.

Посна сарма је идеално за дане поста, али и уа свечану посну трпезу.

Састојци:

1 шоља  пиринча

2 шоље воде

1 кашика маслиновог уља

1 црни лук, ситно исецкан

2 чена белог лука

2 шоље ситно исецканих шампињона (или других печурака)

1/2 шоље пасираног парадајза

1 кашичица сушеног оригана

со и бибер по укусу

1 главица киселог купуса 

 

Припрема:

Оперите листове киселог купуса и оставите их да се оцеде.У чинији, оперите пиринач и процедите га.
У шерпи, загријте 2 шоље воде и додајте пиринач. Кувајте док не упије сву воду и постане мекан. Склоните са ватре и оставите да се охлади.

У другој шерпи, загријте маслиново уље на средњој ватри. Додајте црни лук и бели лук, па динстајте док не постану стакласти.Додајте исецкане шампињоне (или друге печурке) у шерпу с луком и белим луком.Динстајте их док не омекшају и ослободе течност.Додајте пасирани парадајз, оригано, со и бибер у шерпу са печуркама. Кувајте неколико минута док се сви састојци добро сједине.

У чинији, помешајте кувани пиринач са припремљеним филом од печурака. Добро промешајте да се сви састојци сједине.

На сваки лист киселог купуса ставите око 1-2 кашике фила и пажљиво увијте сарму. Поступак понављајте док потрошите сав фил. У великој шерпи, сложите сарме у редове.

Покријте сарму листовима киселог купуса и прелијте сарму водом тако да су сарме прекривене.

Покријте шерпу и кувајте сарму на лаганој ватри око 60-90 минута, док сарма не постане мекана.

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas