Време је за сарме
Када дође хладније време сви се највише радују специјалитетима од киселог купуса, као што су сарме, подварак... Без обзира да ли правите посну или мрсну верзију, ово традиционално јело је сигурно омиљено међу свим генерацијама. Зима не може да прође без сарми, а како се често служе као предјело у свечаним приликама ових 5 савета ће вам помоћи да увек буду укусне. У сезони празника и слава мота се пуно сарми, а сви желе да оне остану целе током кувања. Ако сте почетница у кухињи, или искусна домаћица, сазнајте који је најбољи начин да умотате сарме тако да се оне никада не распадну.
Овај савет можете да примењујете и када ролате сарме од кислеог купуса, зеља, пролећне ролнице... Листове купуса исперите и исеците корен, па на ивицу ставите надев од млевеног меса. Уролајте, па прстом увуците ивице са обе стране ка унутра (погледај видео). Овако се сарме никада неће распасти током кувања и изгледаће савршено када их послужите.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ