Трик који многе домаћице не знају
Најпознатије јело које се прави са киселим купусом су свакако сарме. Не постоји особа која их не воли, а свако има неки свој рецепт за овај специјалитет који га издваја од других. Зими се оне често налазе на трпези, а славе, Нова година и Божић не могу да се замисле без сарми. Можете да правите и посну и мрсну варијанту, а свакако најбољи посни рецепт за сарме је онај са шараном.
Ако сте почетница у кухињи, али и ако сте искусна домаћица постоје неки трикови који ће вам помоћи да сарма испадне савршено, али и да вам не загори.
Пре припреме битно је да кисели купус лепо оперете како јело не би било превише слано, али такође када се прави мрсна верзија, она коју сви много више воле, битно је да додате мало сувог меса. Сигурно нисте знали да суво месо пре додавања у сарме требате мало да скувате како оне би биле прејаке.
Постоји још један трик који ће вам помоћи да сарме не загоре. Пре него што кренете да их ређате у шерпу дно обложите кором сланине, а преко ставите комад исеченог купуса. Када поређате сарме на врх ставите још једно парче купуса и кувајте неких сат и по, пише Ствар укуса.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ