Благ мирис лука, мала калоријска вредност и обиље хранљивих материја главни су адути ове биљке
Ова укусна и нежна луковица обилује драгоценим нутријенатима и нуди нам бројне предности за здравље.
Штити нас од великог броја кардиоваскуларних болести, поправља имунитет, оснажује кости, јача вид, олакшава варење и храни мозак. Има нешто интензивнији укус од сремуша. За вас смо припремили занимљив рецепт који ће вам се сигурно допасти.
Прочитајте још: Посно МЕДЕНО СРЦЕ: Најједноставнији рецепт за омиљени слаткиш!
Потребно:
- 300 г швапског сира,
- 150 г влашца,
- 50 г сувих брусница,
- сок од пола лимуна,
- 2 цм корена ђумбира,
- со, бибер.
Припрема рецепта:
Швапски сир изгњечити виљушком, посолити га и додати му лимунов сок и рендани ђумбир. Све добро промешати па компактну масу формирати у облик ваљка. Сећи на одговарајућу дужину па комаде уваљати у ситно сецкани лук влашац. Ваљушке побиберити и декорисати сувим брусницама.
БОНУС ВИДЕО: