Правићете ову посластицу често, прави је избор за хладне зимске дане.

Представљамо вам рецепт за посалстицу која је била омиљена славној султанији Хурем.
Пар једноставних састојака и имаћете савршен слаткиш за целу породицу.
Састојци:
4 дуње
2 нара
1,5 чаше воде
1,5 шоље шећера
Припрема:
1. Дуње се ољуште и преполове. Издубе се и додају шећер, вода и нар, као на снимку, и кувају на шпорету 30-40 минута.
2. У међувремену, немојте користити много велики лонац, користите лонац који савршено пристаје дуњама. Окрените их с времена на време наопако да се испече са свих страна. Обавезно кувајте на ниској температури.
3. Држите поклопац лонца затвореним. Након што се последње дуње ставе на тањир, нар који је остао на дну се пребаци на површину.
4. Дуње прелијте преосталим сосом за бољи изглед и укус.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ