Направите оброк који ће окупити породицу

Из бакине кухиње нам данас стиже пилетина припремљена на посебан начин.
Пилетина у сафту од поврћа - састојци:
2 главице црног лука
1 већа шаргарепа
1 парадајз
1 свежа или смрзнута паприка
1 к пилетине
суви залин
мл. бибер
мл паприка
маст 1 кашика
2 кашике брашна
Прилог:
кормпир пире
Пилетина у сафту од поврћа - припрема:
Пилетину уваљати у брашно. Истопити и угрејати маст па ставити пилетину у тигањ и пржити мало да зарумени са обе стране па извадити у тањир.
На истој масти пропржити ситно сецкан лук, шаргарепу и паприку. Динстати да омекнне па убацити мл паприку, мл бибер и суви зачин.
Додати пржену пилетину па сипати воду и поклопити да се течност испари и месо сасвим омекне. Добијемо фин густи сафт од лука и брашна у које је било уваљано месо. Као прилог предлажем кромпир пире.
Напомена:
Рецепт за хлеб:
Потребно је
400 мл воде млаке
20 гр свежег квасца
750 - 800 гр. брашна
1 кашичица шећера
1/2 кашичице соли
30 мл маслиновог уља
Припрема:
У млаку воду измрвити квасац и додати шећер и измешати. Оставити да запени па додавати уље, брашно и со . Прво 700 гр. брашна а после по мало да тесто буде средне тврдо.
Добро га обрадити (око 10 минута) оставити да одмори. Истрести на даску коју смо посули брашном. Обрадити рукама дугуљасти хлеб .Дугуљасти плех посути брашном може на дно пек папир и ставити тесто у плех. Попрскати млаком водом прскалицом . Покрити 15 минута. Рерну укључити на 220 степени па пећи око 45-50 минута да хлеб буде лаган и добије фину хрскаву корицу.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ