Слаткиш богат лешницима и чоколадом који је лак за припрему
Познато је да је некадашњи председник Југославије био велики гурман, па с тога ни не чуди што му је овај колач био мелем за душу. Назива се још и Титова торта, начин припреме је веома једноставан.
Потребни састојци и начин припреме:
4 јаја; 200 гр шећера; 1 ванилин шећер; 100 гр млевених ораха или лешника; 5 супених кашика скуване црне кафе - хладне; 5 кашика пуних брашна; 1 прашак за пециво; 3 кашике уља.
Одвојите беланце од жуманца. Умутите беланце. У жуманце додајте шећер па умутите. Жуманцима додајте уље. Додајте кувану, хладну кафу. Измеашајте брашно, пашак за пециво и орахе па све умутите заједно са јајима. На крају смеси додајте и беланце.
Прочитајте још: Исхрана и ментално здравље: Ако сте под стресом избегавајте ову храну
Умућен бискив пећи на 180 степени око 30 минута.
Потребно за први фил: 400 мл млека; 5 пуних кашика брашна; 2 жуманца;(У млеко додајте жуманце и брашно па умутити миксером. Затим ставите на ринглу да благо проври како би се направио пудинг.)
Потребно за други фил: 200гр маргарина; 10 кашика шећера; 1 ванилин шећер; 100 гр отопљене чоколаде; 3 кашике ораха. (Чоколаду растопити па додати маргарин. Затим шећер, ванилин шећер и орахе, па све умутити заједно). Сједините оба фила. Уживајте, пријатно!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ