Старинска торта од ораха, јаја и млека најбоља је од свих - а када је направите схватићете и зашто

Сви знамо да је Јосип Броз био велики хедониста, па је тако имао и истанчан укус за храну, а ово је једна од торти коју је заиста обожавао и предлажемо вам да је направите - што пре.
Састојци за једну кору (пеку се укупно 3):
- 4 беланца
- 5 кашика шећера
- 1 кашика брашна
- 1 кашика презли
- 4 кашике ораха
Први део фила
- 500мл млека
- 2 кесице ванилин пудинга
- 5 кашика шећера
- 5 кашика брашна
Други део фила
- 12 жуманаца
- 80мл воде
- 150 гр шећера
И јос
- 250гр маргарина
- 175гр прах шећера
- 100гр беле чоколаде
- 100гр црне чоколаде
- Шлаг за декорацију
Припрема
Умутити беланца, шећер и кашику, кашику презле, орахе. Добијену смесу излити у плех и пећи. Тако печете три коре.
Први фил направите тако што ћете у пола литре млека сквуати два пудинга са шећером и брашном.
Други фил правите тако што ћете умутити жуманца и шећер, додати помало воде. Ту смесу скувајте на пари.
Умутите маслац и шећер у праху. Маслацу додајте скуван пудинг и скуван фил од жуманаца. Све заједно умутите у један фил.
Тај добијени фил поделите на два дела, у један додајете црну чоколаду, а у други белу чокоаду. Филујте корице и украсите шлагом.
Погледајте и видео са детаљним упутством:
Пријатно!