Slatkiš bogat lešnicima i čokoladom koji je lak za pripremu
Poznato je da je nekadašnji predsednik Jugoslavije bio veliki gurman, pa s toga ni ne čudi što mu je ovaj kolač bio melem za dušu. Naziva se još i Titova torta, način pripreme je veoma jednostavan.
Potrebni sastojci i način pripreme:
4 jaja; 200 gr šećera; 1 vanilin šećer; 100 gr mlevenih oraha ili lešnika; 5 supenih kašika skuvane crne kafe - hladne; 5 kašika punih brašna; 1 prašak za pecivo; 3 kašike ulja.
Odvojite belance od žumanca. Umutite belance. U žumance dodajte šećer pa umutite. Žumancima dodajte ulje. Dodajte kuvanu, hladnu kafu. Izmeašajte brašno, pašak za pecivo i orahe pa sve umutite zajedno sa jajima. Na kraju smesi dodajte i belance.
Pročitajte još: Ishrana i mentalno zdravlje: Ako ste pod stresom izbegavajte ovu hranu
Umućen biskiv peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Potrebno za prvi fil: 400 ml mleka; 5 punih kašika brašna; 2 žumanca;(U mleko dodajte žumance i brašno pa umutiti mikserom. Zatim stavite na ringlu da blago provri kako bi se napravio puding.)
Potrebno za drugi fil: 200gr margarina; 10 kašika šećera; 1 vanilin šećer; 100 gr otopljene čokolade; 3 kašike oraha. (Čokoladu rastopiti pa dodati margarin. Zatim šećer, vanilin šećer i orahe, pa sve umutiti zajedno). Sjedinite oba fila. Uživajte, prijatno!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU