Култне наполитанке у време детињства бројнима су биле омиљена куповна посластица за коју се није увек имало новца.
Oglas
Али сналажљиве наше маме и ту су се с лакоћом снашле и уз само пар састојака "скинуле" рецепт који са великом пажњом чувамо у кутији с маминим саветима. Стога уколико сте се и сами зажелели домаћих наполитанки испробајте рецепт који ће и вашој деци остати у наслеђе.
Састојци за домаће наполитанке:
- 4 листа обланди
Фил:
- 250 г маслаца
- 200 г шећера
- 12 кашика воде
- 250 г млевених ораха
- 250 г млевеног интегралног кекса
- 100 г чоколаде за кување
Прочитајте још: Чули сте за СОС од ВИШАЊА, а сада можете и да га НАПРАВИТЕ (ФОТО)
Припрема:
- У лонац ставите маслац, шећер и воду и мешајте на лаганој ватри док се сви састојци не сједине. Потом у смесу додајте орахе, кекс и чоколаду, поновно све мешајте док не добијете глатку кремасту смесу.
- Пустите да се кратко охлади, поделите фил на три једнака дела и мажите на горњу страну обланде, и с истим наставите док не потрошите фил и обланде. На крају обланде омотајте у масни папир и на њих ставите лим како би се што боље стегле.
- Оставите на хладном, а по жељи након што се колач стегне задњу обланду можете премазати чоколадном глазуром.
Прочитајте још: За крај лета СПЕКТАКЛ: Лаки капрезе РАЖЊИЋИ (ФОТО)
Савет: Ако желите да појачате укус фила, након што сте га скували додајте мало сока свеже наранџе, неколико капи рума или поспите како преко.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas