Кренула је сезона паприка осим за салату можете и да их напуните и да имате ручак за два-три дана.
Руски професионални кувар, Вјачеслав Красилниковје открио је рецепт за пуњене паприке које ће се топити у устима.
1. Кратко натопите паприке
У већу посуду сипајте воду и посолите, па додајте паприке и оставите да се кратко натопе. Ово ће вам помоћи да из паприка лако уклоните семенке и петељке, али и побољшаће им укус и уклонити горчину (уколико постоји).
2. Добар надев је кључан
Углавном се за пуњене паприке користи млевено месо, а када купујете изаберите или само свињско или мешано. Млевено месо можете да пропржите или да користите свеже (избор је на вама). Ако користите свеже, на путеру продинстајте сецкани црни лук, који даје посебан шмек јелу, па га додајте у посуду са месом и зачините.
Затим додајте пиринач који се кува тако што се стави у шерпу, а онда се сипа и врло мало воде (неких 4-5 кашика). Кува се док не упије сву воду, а овако припремљен пиринач неће упити сву течност, па ће самим тим и надев бити баш сочан.
Ако ипак желите да пуните пропрженим месом, њега додајте у пропржени црни лук (исто на путеру) и у готово месо додајте пиринач који сте спремили на исти начин као и за сирови надев и добро сједините. Наравно зачините по жељи.
3. Пиринач замените тиквицама
Уместо пиринча у месо додајте средину тиквица коју сте издубили. Јело ће бити за нијанску лаганије, али и укусније.
4. Засеците паприке
На дну паприка направите мали рез, јер када их поређате у шерпу и прелијте сосом, захваљујући резу, он ће доспети у паприке и лакше ће се надав скувати, а и равномерније.
5. Не пуните паприке до врха
Многе домаћице стављају превише надева у паприке, а због тога оне пуцају током кувања, јер пиринач бубри и ствара притисак, посебно ако су лошијег квалитета, односно тање. Кад кашичицом стављате надев у унутрашњост паприка, немојте га сабијати и никада их не пуните до врха.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ