Идеално за ручак уколико вам долазе гости
Oglas
Припрема: 10 мин. Кување: 25 мин. Сервирање 8 порција
Састојци
- 7 средњих црвених кромпира, огуљених
- 3 кашичице соли
- 1/4 шоље маслиновог уља
- 2 чена белог лука, млевена
- 1 кашика млевеног свежег першуна
- 1 кашичица соли,
- подељена 1/2 кашичице бибера, подељено
СОС:
- 1 шоља месних капака
- 1 кашика кукурузног шкроба
- 2 кашике хладне воде
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији
Упутства
- Ставите кромпир у холандску рерну; додати воду да прекрије.
- Довести до кључања.
- Смањите топлоту; кувати, непокривено, док не омекша, 15-20 минута.
- Оцедите, резервишите 1 шољу воде за кување. Додајте воду, маслиново уље, бели лук и першун у тигањ.
- Миксером умутите кромпир док не постане светла и пахуљаста, 3-5 минута.
- Зачините са 1/2 кашичице соли и 1/4 кашичице бибера.
- Оставите на страну и држите на топлом.
- У међувремену, загрејте месо у великом тигању.
- Комбинујте кукурузни скроб и воду док не постане глатко.
- Уље од меса довести до кључања па постепено додавати у мешавину брашна док не постане глатко.
- Кувајте и мешајте док се не згусне, око 2 минута.
- Зачините преосталом 1/2 кашичице соли и 1/4 кашичице бибера.
- Послужите уз пире кромпир.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas