Традиционални колач са малим твистом
Материјал за тесто:
- 200мл воде
- 100мл уља
- око 180г брашна тип400
- 1 кашика шећера
- 5 крупних јаја
Материјал за крем:
- 750мл млека
- 150г шећера у праху
- 100г густина
- 100г путера или маргарина
- 4 жуманца
- 8 капи екстрата од јагоде
- 250г слатке павлаке
Припрема:
Ставити да се кува 600мл млека, а затим жуманца, шећер у праху, да екстрат, густин и преостало млеко умутити у већој посуди.
Када млеко проври, додати умућену смесу па добро мешати да се не створе грудвице.
Скувани крем прекријте фолијом тако да фолија додирује површину и оставите да се охлади. На тај начин ће скувани крем бити компактан.
Затим правимо принцезе, помешати воду и уље, додати шећер па ставити на загрејану ринглу да проври.
Чим проври додати брашно и добро мешати. Угасити ринглу, још мало промешати, па скинути да се хлади. Промешати још пар пута јер је дно шерпе још увек врело па да не ухвати. Оставити да се прохлади 10ак минута.
Додавати једно по једно јаје и мутити миксером. Загрејати рерну на 200 па кашиком вадити и разливати у жељени облик на пек папиру или шестсром нацртати кругове како би Вам све крофне биле једнаке а кесом за шлаг изливати крофнице. Добијене крофне пећи око 20-так минута а затим смањите рерну на 120 па их сушите тако још 15-так минута да се не би десило да падну кад се охладе. Просушене еклере сећи на пола, измутити фил и маргарин па добијеним филом пунити пресечене еклере. Затим умутити слатку павлаку и кесом филовати преко крема па преко павлаке вратити поклопац крофне,
Украсити по жељи па служити после 2,3 сата када се фил добро стегне.
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ