Рецепт за посни подварак са сувим шљивама
Oglas
Састојци:
- 1 кг киселог купуса
- 20 сувих шљива
- 240 г куваног смеђег пиринча
- 2 црна лука
- 4 ловорова листа
- 2 кашике слатке паприке у праху
- 1 кашичица црног бибера
- 2 кашичице соли
- мало љуте паприке у праху
- 6 кашика уља
Рецепт за посни подварак са сувим шљивама:
Како бисте направили посни подварак, загрејте рерну на 180ºЦ. Сувајте пиринач. Док се пиринач кува на тихој ватри, испржите лук на уљу, око 10 минута. Затим у тигањ додајте кисели купус, ловоров лист и 120 мл воде, добро промешајте, поклопите и динстајте око 15 до 20 минута, повремено мешајуц́и.
У тепсију убаците купус, додајте пиринач и зачините слатком паприком, бибером, сољу и љутом паприком у праху. Добро промешајте, извадите ловоров лист и равномерно ставите суве шљиве у смесу. Пеците око 30-40 минута, или док не постане хрскаво одозго.
(Ствар укуса)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas