Ако сте у дилеми у вези са сутрашњим ручко, имамо идеју
Комбиновањем разноврсних намирница може да се направи преукусно посно јело. Печени кромпир сви воле да једу, поготово ако се напуни кајмаком и сланином. Како је у току Ускршњи пост, наш предлог је да се не одричете чувеног гурманлука, него да направите посну верзију, а то је печени кромпир пуњен поврћем. Укус је фантастичан, а припрема лака.
Састојци:
- кромпир
- маргарин
- 200 г печурака
- 2 паприке
- 3 кашике кукуруза
- 3 кашике пасуља из конзерве
- 1 тиквица
Припрема:
Тиквице и печурке ситно исеците, па пропржите. У посуди помешајте сецкану паприку, кукуруз, пасуљ и додајте печурке и тиквице. Посолите и промшејате. Кромпир не љуштите, него га само добро оперите. Исеците по дужини, али не до краја. Премажите истопљеним маргарином и умотајте у алу фолију. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута. Затим скините фолију, раширите кромпир, па додајте кашичицу маргарина у сваки и испасирајте. Сипајте прилог од поврћа и служите. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ