Ко још не воли макароне са сиром? Сада уз мале измене можете уживати у овом јелу и у току поста!
Посне или веганске макароне са "сиром" се брзо и лако спремају као и традиционалне макароне на које смо сви навикли, с тим да ћете можда овај рецепт и више заволети!
Прочитајте још: ФАЛАФЕЛ БУРГЕР: Постан и укусан оброк који ће вас сигурно заситити!
Састојци који ће вам бити потребни су:
160 г сирових индијских орашчића
200 г шаргарепе, ољуштене и исечене на коцкице од 1 цм
700 г кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице од 1 цм
90 мл маслиновог уља
40 г нутритивног квасца
1 лимун, само сок
4 чена белог лука, ољуштена и исецкана
1 кашика Дижон сенфа
1 кашика белог винског сирћета
1 кашичица бибера
400 г макарона (посне)
3 кашике панко презли
Начин припреме:
КОРАК 1
Вече претходно потопите индијске орахе у воду и оставите преко ноћи да се натопе.
КОРАК 2
Загрејте рерну на 180Ц/160Ц са вентилацијом. Шаргарепу и кромпир кувајте на пари 5 минута, док потпуно не омекшају, затим их убаците у блендер. Оцедите индијске орашчиће и додајте их са 60 мл уља, а затим мештајте док се и орашчићи не утопе у смесу. Додајте остале састојке – осим макарона, презла и преосталог уља – па поново мешајте док смеса не постане глатка и добро зачините. Додајте мало воде и мало маслиновог уља ако изгледа превише густо и суво, а затим оставите да одстоји. Тај сос је у ствари замена за сир или павлаку која се ставља у традиционалне макароне са сиром, што их и чини посним.
КОРАК 3
Макароне скувајте у шерпи са сланом водом 1 минут краће од упутства на паковању, оцедите и ставите их у веч припремљени сос. Пребаците смесу у посуду за рерну, помешајте презле са преосталим уљем и мало зачина. Пеците макароне око 20/25 минута док не постану златне и хрскаве.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ