Макароне воле сви
Макароне са сиром су најпознатије и најпопуларније јело, а супер је што се спрема у једној посуди. Оригнални рецепт је са неколико врста сира, али то можете да коригујете по жељи. У овом рецепту се спрема од једне врсте, али се у њега додаје и намирница коју Срби обожавају, а то је сланина. Такође, додаје се и сенф. Ова 2 састојка дају посебан шмек и макароне ће бити преукусне.
Састојци:
- 300 г сланине
- 2 кашичице сенфа
- 1 кашика мајчине душице
- 5 ченова белог лука
- 700 мл бујона
- 300 г тестенине по жељи
- 625 мл млека
- 125 мл павлаке за кување
- 50 г брашна
- 200 г чедар сира
- першун
Прочитајте још: Риба коју можете јести у ВЕЛИКИМ количинама без гриже савести: Уврстите је у исхрану и резултати ће вас изненадити
Припрема:
Сланину исецкајте и пропржите, па додајте ситно сецкани бели лук и свежу мајчину душицу или першун. Добро промешајте и додајте сенф. Динстајте док се сенф не сједини са састојцима, а затим сипајте 370 мл бујона (у врелој води растворите коцку супе). Када крене да кључа додајте млеко и павлаку за кување, па промешајте. Затим сипајте и преостали бујон (330 мл) и промешајте. Додајте просејано брашно и промешајте тако да не остану грудвице. Кувајте док се сос мало не згусне, па додајте пола количине ренданог сира. Промешајте да се отопи, па побиберите. Поспите преостали рендани сир, али овај пут не мешајте. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 8-10 минута. Украсите сецканим першуном и оставите да одмори 10 минута, па служите.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ