Од јабука може да се спреми укусни чипс
Чипс од јабука је посна и здрава грицкалица у којој можете да уживате без гриже савести. Најважније је што знате да сте је ви сами правили, те није пуна нездравих састојака за одржавање свежине. Можда ћете желети да направите и посни чипс од кеља, здраву грицкалицу. Ево и како да направите посни чипс од јабуке!
Састојци:
- 2 јабуке
- Уље
- 1 кашичица цимета
Рецепт за посни чипс од јабуке
Загрејте рерну
За посни чипс од јабуке, загрејте рерну на 180˚Ц. Обложите плех папиром за печење. Исеците јабуке на кришке дебљине од 3 до 6 мм.
Јабуке поспите циметом
Ређајте јабуке на плех. Премажите кришке уљем, а затим поспите циметом.
Пеците чипс
Пеците 30 минута, окрец́уц́и кришке, док не порумене. Оставите да се чисп охлади на собној температури. Уживајте у посном чипсу од јабука!
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ