Od jabuka može da se spremi ukusni čips
![1711550556_shutterstock_150847547.jpg](/cache/images/0/7/3/7/9/07379af1ce1fb6e3f3a4af16ac6d2a6e593ef349.jpg)
Čips od jabuka je posna i zdrava grickalica u kojoj možete da uživate bez griže savesti. Najvažnije je što znate da ste je vi sami pravili, te nije puna nezdravih sastojaka za održavanje svežine. Možda ćete želeti da napravite i posni čips od kelja, zdravu grickalicu. Evo i kako da napravite posni čips od jabuke!
Sastojci:
- 2 jabuke
- Ulje
- 1 kašičica cimeta
Recept za posni čips od jabuke
Zagrejte rernu
Za posni čips od jabuke, zagrejte rernu na 180˚C. Obložite pleh papirom za pečenje. Isecite jabuke na kriške debljine od 3 do 6 mm.
Jabuke pospite cimetom
Ređajte jabuke na pleh. Premažite kriške uljem, a zatim pospite cimetom.
Pecite čips
Pecite 30 minuta, okrećući kriške, dok ne porumene. Ostavite da se čisp ohladi na sobnoj temperaturi. Uživajte u posnom čipsu od jabuka!
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU