Укусан ручак који се лако прави.
Предлог за укусан ручак са комбинацијом пилетине и кромпира. Зачини за прелив су посебна прича и јелу дају неодољив шмек.
Прочитајте још: ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ: Четири најукусније ЗИМСКЕ САЛАТЕ, од сезонског поврћа (РЕЦЕПТИ)
Рецепт за пилетину са кромпиром
Састојци:
- 3 парчета пилећих груди
- 1 лук
- 4 кромпира
- со, бибер, алева паприка
- маслиново уље
- 200 мл павлаке за кување
- 2 јаја
- 120 грама качкаваља
- 1 кашичица провансалског зачина, 1 кашичица карија
- 1 парадајз
Припрема:
У тигањ или мању тапсију, сипајте маслиново уље, потом додајте насецкан лук, затим кромпир насечен на колутове. Посолите и побиберите.
Пилеће месо насецкајте на коцкице и посолите, побиберите и ставите мало алеве паприке. Промешајте месо рукама, да добро упије зачине, а потом ставите преко кромпира.
У одвојеној посуди ставите 2 јаја, павлаку за кување, мало соли, провансалског зачина и карија и умутите виљушком, а потом прелијте преко јела.
Прекријте све алуминијумском фолијом. Ставите да се пече у рерни 40 минута, на 200 степени.
Извадите и додајте преко нарендан качкаваљ и парадајз исечен на колутове, па вратите у рерну на још 10 минута (180 степени).
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК