Направите палачинке на мало другачији начин.
Јабука је воће од којег се најчешће праве традиционални слаткиши. Ипак, јабуку можемо искористити и у "модернијој" и смелијој варијанти - за тесто од којег ћемо правити палачинке.
Палачинке од јабука су десерт који освежава, и ко год их једном проба, правиће их опет.
Прочитајте још: ПАЛАЧИНКЕ уместо КОРА: Рецепт за једноставну, а преукусну ТОРТУ (ВИДЕО)
Састојци:
300 грама меког брашна
3 дцл млека
2 јаја
2-3 црвене јабуке (које је потребно изрендати)
50 грама маслаца (растопљеног )
1 прашак за пециво
2 кесице ванилиног шећера
1 кашичица меда
прстохват соли
Припрема:
У дубљој чинији помешајте брашно, прашак за пециво, јаја, маслац, ванилин шећер, со и млеко, и мутите жицом док не добијете лепу, глатку смесу.
Потом смеси додајте нарендане јабуке, мед и по жељи можете додати и цимет, о још једном добро промешајте.
Захватите смесу кутлачом и еазлијте је на претходно загрејаном тигању, и пеците с обе стране док палачинка не порумени.
Готове палачинке поспите шећером у праху, а можете их послужити и уз слатку павлаку, пудинг од ваниле или са мармеладом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ