Napravite palačinke na malo drugačiji način.
Jabuka je voće od kojeg se najčešće prave tradicionalni slatkiši. Ipak, jabuku možemo iskoristiti i u "modernijoj" i smelijoj varijanti - za testo od kojeg ćemo praviti palačinke.
Palačinke od jabuka su desert koji osvežava, i ko god ih jednom proba, praviće ih opet.
Pročitajte još: PALAČINKE umesto KORA: Recept za jednostavnu, a preukusnu TORTU (VIDEO)
Sastojci:
300 grama mekog brašna
3 dcl mleka
2 jaja
2-3 crvene jabuke (koje je potrebno izrendati)
50 grama maslaca (rastopljenog )
1 prašak za pecivo
2 kesice vanilinog šećera
1 kašičica meda
prstohvat soli
Priprema:
U dubljoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, jaja, maslac, vanilin šećer, so i mleko, i mutite žicom dok ne dobijete lepu, glatku smesu.
Potom smesi dodajte narendane jabuke, med i po želji možete dodati i cimet, o još jednom dobro promešajte.
Zahvatite smesu kutlačom i eazlijte je na prethodno zagrejanom tiganju, i pecite s obe strane dok palačinka ne porumeni.
Gotove palačinke pospite šećerom u prahu, a možete ih poslužiti i uz slatku pavlaku, puding od vanile ili sa marmeladom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU