Колико пута сте чули да се храна не једе само стомаком неко и очима?
Ова ефектна пита се прави лако, за највише сат времена. Пече се 20 минута, али се највише енергије троши на украшавње.
Прочитајте још: Нису само Јапанци мајстори: СУШИ може да се направи и у СРПСКОЈ кухињи (ФОТО)
Састојци:
- 1 јаје
- 100 грама шећера
- 125 грама бутера
- 1/2 прашка за пециво
- 300 грама брашна
- малине
- боровнице
- купине
- кајсије
- банане, киви
Припрема:
Прво се добро измешају шећер и бутер, па када престане да се "чују" зрна шећера по дну посуде може да се дода јаје. Убацује се брашно, које је претходно помешано са прстохватом соли и пола прашка за пециво. Кратко се умеси тесто у којем се све лепо сједини, па се подели на два дела, стави у кесу и убаци у фрижидер. Тесто мора да стоји у фрижидеру најмање пола сата да би се стекло и лакше развило у кору.
Тесто мора да одстоји у фрижидеру да би се лакше развило и пребацило у плех.
Маргарином или бутером се намаже плитак плех. Било би најбоље када би набавили плех којем се одваја дно, јер ће се пита тако лакше извадити. Укључи се рерна на најјаче.
Тесто се извади из фрижидера на побрашњену радну површину и оклагијом развије у свим правцима на дебљину од сантиметар, највише два. Онда се оклагијом пребаци на плех и ножем се уклони вишак теста. Убаци се у рерну и смањи на 180 степени. Уколико је плех мањи, око 30 сантиметара, требало би да буде довољно теста за две пите.
Чим ивица порумени кора је готова.
Док се тесто пече (највише 20 минута) направи се пудинг од ваниле и сипа у питу. Можете да направите и крем од јаја, млека, шећера, свеже ваниле и брашна, али овако је неупоредиво брже.
Прочитајте још: Доста вам је САЛАТА? Ево правог летњег освежења из ШЕРПЕ које се кува 20 МИНУТА (ФОТО)
Док се још ванила није стегла ређа се воће. Бирајте воће различитих боја, јер је овај колач мора да буде "леп за око". Одозго поспите прах шећер или направите шаг од свеже павлаке.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ