Овај специјалитет ће сви волети и они који су љубитељи меса и они који то нису, преукусне пљескавице од спанаћа ће вам постати омиљене
Први мај никад ближе, празник рада, када је традиција да се пали роштиљ и време проводи у природи уз месне специјалитете, али уколико нисте неки љубитељ меса, ево како да направите пљескавице од спанаћа које могу да стану раме уз раме са било којим другим јелом са роштиља.
Састојци:
350 г смрзнутог спанаћа
200 г крем-сира
6 кашика презли
јаје
жуманце
чен белог лука
со, бибер
мало брашна
Припрема:
Обарите спанаћ, оцедите и оставите да се охлади. Ситно га исецкајте и додајте крем-сир, презле, јаје и жуманце, ситно сецкан бели лук, бибер и со. Све добро измешајте. Правите пљескавице влажним рукама и уваљајте их у брашно. Кратко их пржите на врелом уљу.
За припрему пљескавица од спанаћа потребно је 30 минута. Од ове количине добићете око шест пљескавица стандардне величине. Пријатно!
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ