Ovaj specijalitet će svi voleti i oni koji su ljubitelji mesa i oni koji to nisu, preukusne pljeskavice od spanaća će vam postati omiljene
Prvi maj nikad bliže, praznik rada, kada je tradicija da se pali roštilj i vreme provodi u prirodi uz mesne specijalitete, ali ukoliko niste neki ljubitelj mesa, evo kako da napravite pljeskavice od spanaća koje mogu da stanu rame uz rame sa bilo kojim drugim jelom sa roštilja.
Sastojci:
350 g smrznutog spanaća
200 g krem-sira
6 kašika prezli
jaje
žumance
čen belog luka
so, biber
malo brašna
Priprema:
Obarite spanać, ocedite i ostavite da se ohladi. Sitno ga iseckajte i dodajte krem-sir, prezle, jaje i žumance, sitno seckan beli luk, biber i so. Sve dobro izmešajte. Pravite pljeskavice vlažnim rukama i uvaljajte ih u brašno. Kratko ih pržite na vrelom ulju.
Za pripremu pljeskavica od spanaća potrebno je 30 minuta. Od ove količine dobićete oko šest pljeskavica standardne veličine. Prijatno!
Still
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU