Ова салата се лако прави, а сигурно ће вам постати најдража у зимским данима
Састојци који су непшходни за припрему ове салате су:
Поврће:
-4 кг паприке
-3 кг шаргарепа
-3 кг карфиола
Зачини:
- По укусу, першун
- Бели лук по укусу
Прелив:
- 1/2 л уља
-1 литар сирћета
- 300 г соли
-300 г шећера
-1 (10 г) салицил
Припрема:
Поврће исецкајте и ставите у већу чинију, додајте сецкани першун и бели лук (боље да их додате касније) и залијте.
Оставите поклопљено 1 дан, за то време повремено мешајте руком и пуните тегле тако што ћете захватити поврће соком и када се тегла не напуни притиснути да поврће пусти сок (имам малу кутлачу и пуним га и притисните) и када напуните теглу и течност прекрије поврће, ставите пластичне шипке да притиснете поврће и затворите тегле.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ