Осим што ће изгеледати декоративно, бресквице важе за један од најукуснијих домаћих колача
Oglas
Бресквице не спадају у ред колача које се брзо праве, али због њиховог фантастичног укуса вреди уложити додатни труд.
Потребно је:
- 3 јаја
- 200 г шећера у праху
- 1 ванил шећер
- 2 дл уља
- 500 г брашна (пола оштрог, пола меког)
- корица од једног лимуна
- 3 кашике млека
- прашак за пециво
Прочитајте још: Овако спремљене УШТИПКЕ могу направити сви! Мекане као душа (РЕЦЕПТ)
Фил:
- мрвице од издубљених бресквица
- 400-500 г мармеладе од бресака
- мало самлевених ораха
- црвена боја за колаче
- кристал шећер
Припрема
- Лимунову корицу нарибати у брашно.
- Прашак за пециво умешати у 3 кашике млека, најбоље у дубокој чаши и оставити да одстоји.
- Ванил шећер помешати са шећером у праху.
- Јаја мало измиксати, додати им шећер у праху, па све време миксајући, додавати мало по мало уља.
- У брашно умешати јаја и надошли прашак за пециво.
- Умесити меко тесто (можете га измешати пластичном кашиком).
- Кад се тесто лепо сједини, оставити га пола сата у фрижидеру.
- Након пола сата, извадити тесто, мало побрашнити радну површину, одсећи комад теста, направити ролницу и исецкати на комадиће.
- Комадиће обликовати у куглице и ређати у тепсију обложену пек папиром.
- Пећи у загрејаној рерни на 180 степени, највише 15 минута.
- Печене колачиће издубити танким ножићем.
- Од остатака мрвица, мармеладе и ораха пунити половице и спајати.
- Умочити бресквице у водом разређену боју, ставити минут да се оцеде и уваљати у кристал шећер.
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas