Први корак је најбитнији када правите палачинке.
Палачинке су омиљена посластица у свакој породици. Међутим, често се дешава да смеса не испадне баш најбоље. Свима нам се некад десило. Уз једноставан трик, који сигурно нисте знали, успећете да сваки пут направите савршено меке и ваздушасте палачинке.
Прочитајте још: Ушећерило вам се слатко? Ево како да га одмах "ПОПРАВИТЕ" (РЕЦЕПТ)
Тајни поступак
Смесу за палачинке правите као и иначе, уз једну ситну, али пресудну измену.
Потребно је да беланца одвојите од жуманаца које умутите у смесу, а беланца ставите на страну.
Када сте у смесу ставили све састојке (осим беланаца) и добро их промешали, од беланаца направите мекши снег (нити мекани нити чврсти) те га додајте смеси.
Снег затим врло нежно умешајте у смесу. Снег од беланаца палачинкама ће дати пенасту структуру, предивну мекоћу. Оно што је најбоље у целој причи је то да чак и када се охладе и одстоје, овако припремљене палачинке неће изгубити мекоћу, односно неће постати жилаве.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ