Укус овако припремљеног пилава ће вас одушевити.
Уколико сте љубитељ класичних, традиционалних јела, а волите да мало "зачините" ствари, предлажемо вам да направите пилав, али на мало другачији начин.
Оваква рецепртура даће пилаву посебан укус, и кремасту текстуру.
Прочитајте још: СЛАТКО, БРЗО, ЛАКО: За ову торту требаће вам само 3 САСТОЈКА и 10 минута (ВИДЕО)
Састојци:
1 кг пилећих карабатака, одкошћених
1 главица црног лука, ситно исецкана
3 чена белог лука, изренданих
500 г шампињона
70 мл белог вина
125 грама киселе павлаке
65 мл павлаке за кување
шоља пиринча округлог зрна (око 200 грама)
зачини по жељи: пилећа коцка за супу, со, бибер, млевена паприка, љута паприка, першун, мирођија
Припрема:
Пилеће месо исецкати на ситне коцкице, па пропржити на пар капи уља неколико минута да порумени са свих страна. Потом месу додати црни и бели лук, и пржити још који минут, па све преручити у плех за печење.
На масноћи која је остала након меса и лука, пропржити шампињоне исецкане на листиће.
Немојте додавати уље, нити воду, јер шампињони током пржења испуштаву свој сок.
У тигањ сипати бело вино и изгребати дрвеном варјачом све са дна и кувати на јачој температури док се вино не укува и остане само једна кашика течности.
Потом додати павлаку за кување, киселу павлаку, пилећу коцку супе размућену у шољи воде и зачине, и мешати док се све лепо не сједини и не проври.
У плех за печење додати скувани пиринач и прелити са припремљеним сосом.
Измешати све састојке и прекрити плех алуминијумском фолијом. Пилав пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени око 40 минута. Након пола сата уклонити алуминијумску фолију, и оставити још десет минута да се пилав лепо запече.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ