Ако сте се питали како се прави најукуснији телећи гулаш - доносимо вам занимљив рецепт
Постоје разни рецепти за гулаш, који важи за једно од компликованијих јела, а чувени кувар недавно је отркио како се спрема прави гулаш и који састојак чини да месо буде меко.
Сада вам доносимо један занимљив рецепт за телећи гулаш који је одушевио многе домаћице, а спрема се на веома једноставан начин.
Састојци:
Зачински букет:
стабљика першуна
1 ловоров лист
стабљика целера
3 зрна бибера
3 гранчице мајчине душице
Остало:
680 г телетине
2 главице црвеног лука
2 шаргарепе
лимунов сок
со
млевени бибер
85 г маслаца
230 г шампињона
2 кашике брашна
1 жуманце
2 кашике павлаке
першунов лист
Припрема:
Исећи телетину на коцке. Лук ољуштите и крупно насецкајте. Шаргарепе исеците на комадиће, а печурке начетвртине. Ставите телетину, лук, шаргарепе, лимунов сок и зачински букет у лонац, па све потпуно прелијте водом. Посолите и побиберите. Пустите да лагано ври 1 сат. У тигању, на ватри средње јачине, отопите 25 г маслаца. Додајте лук и пржите га, повремено мешајући, док не постане златне боје. Додајте још 25 г маслаца и печурке. Пржите, повремено мешајући, око 5 минута.
Оцедите течност од телетине и сачувајте 6 дл. Додајте месо и поврће печуркама и луку, па одложите на топло. У великом тигању отопите преостали маслац. Успите брашно и динстајте га, стално мешајући, око минут. Склоните тигањ с ватре и поступно умешајте сачувану текућину. Вратите тигањ на ватру и мешајте умак док не уврије и згусне се. Склоните тигањ с ватре и оставите да се мало охлади. У чинији умешајте жуманац и павлаку, па мешавину лагано умешајте у умак. Додајте месо и поврће па прокувајте 5 минута, а да не завре. Зачините, украсите першуном и послужите, пише Трпеза.
Да би месо било мекше и сочније, потребно је да се што дуже динста!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ