Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈУКУСНИЈИ ТЕЛЕЋИ ГУЛАШ - МЕСО СЕ ТОПИ У УСТИМА: Тајна овог јела лежи у 1 цаки, коју свака домаћица треба да зна (РЕЦЕПТ)

Ако сте се питали како се прави најукуснији телећи гулаш - доносимо вам занимљив рецепт

1680611229_shutterstock_1322853935-gulash.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје разни рецепти за гулаш, који важи за једно од компликованијих јела, а чувени кувар недавно је отркио како се спрема прави гулаш и који састојак чини да месо буде меко.

Сада вам доносимо један занимљив рецепт за телећи гулаш који је одушевио многе домаћице, а спрема се на веома једноставан начин.

Састојци:

Зачински букет:

стабљика першуна
1 ловоров лист
стабљика целера
3 зрна бибера
3 гранчице мајчине душице

Остало:

680 г телетине
2 главице црвеног лука
2 шаргарепе
лимунов сок
со
млевени бибер
85 г маслаца
230 г шампињона
2 кашике брашна
1 жуманце
2 кашике павлаке
першунов лист

Припрема:

Исећи телетину на коцке. Лук ољуштите и крупно насецкајте. Шаргарепе исеците на комадиће, а печурке начетвртине. Ставите телетину, лук, шаргарепе, лимунов сок и зачински букет у лонац, па све потпуно прелијте водом. Посолите и побиберите. Пустите да лагано ври 1 сат. У тигању, на ватри средње јачине, отопите 25 г маслаца. Додајте лук и пржите га, повремено мешајући, док не постане златне боје. Додајте још 25 г маслаца и печурке. Пржите, повремено мешајући, око 5 минута.

Оцедите течност од телетине и сачувајте 6 дл. Додајте месо и поврће печуркама и луку, па одложите на топло. У великом тигању отопите преостали маслац. Успите брашно и динстајте га, стално мешајући, око минут. Склоните тигањ с ватре и поступно умешајте сачувану текућину. Вратите тигањ на ватру и мешајте умак док не уврије и згусне се. Склоните тигањ с ватре и оставите да се мало охлади. У чинији умешајте жуманац и павлаку, па мешавину лагано умешајте у умак. Додајте месо и поврће па прокувајте 5 минута, а да не завре. Зачините, украсите першуном и послужите, пише Трпеза.

Да би месо било мекше и сочније, потребно је да се што дуже динста!

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas