Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за ШПАНСКИ ГУЛАШ: Ево по чему се разликује од класичног

Гулаш се припрема у бројним кухињама света

1684399378_shutterstock_1632304759.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Гулаш је традиционално јело чија припрема захтева дуго крчкање, како би био што укуснији. Обично је то неких 2-3 сата, али ако сте у журби, а и желите одлично јело на кашику, предлажемо вам да испробате и шпански рецепт за гулаш. Њему треба мање времена да се скува, а Шпанци додају паприку, киселе краставце и димљену кобасицу како би му обогатили укус. Овако припремљен гулаш ће вам се сигурно допасти, а можете да га служите са пире кромпиром или тестенином. 

Састојци:

  • 2 црна лука
  • 1,2 кг свињског меса 
  • 1 кашика парадајз пиреа 
  • 400 г сецканог пелата
  • 1 л бујона од поврћа 
  • 1 кашичица шец́ера
  • 100 г киселих краставаца
  • 2 паприке
  • 1 димљена кобасица
  • мирођија

Припрема:

У дубљој шерпи пропржите ситно сецкани црни лук, а када он омекша додајте и месо исечено на коцкице. Пропржите, па посолите и побиберите, а онда додајте и парадајз пире. Промшејате, па сипајте бујон и парадајз пелат. Промешајте, смањите ватру и поклопите, па кувајте неких сат времена. Десет минута пред крај кувања додајте ситно сецкану паприку и киселе краставце, промешајте и додајте сецкану димљену кобасицу. У готово јело додајте сецкану мирођију и служите. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas