Аkо сте љубитељ куваних јела а нарочито гулаша ево једног прелепог гулаша на бакин начин. Необична мешавина која овај гулаш чини јако укусним и кад једном пробате увек ће бити у Вашем менију
Потребно је:
- 300 гр свињског меса
- 300 гр пилече џигерице
- 300 гр лука црног
- 2 свеже паприке
- мало љуте туцане паприке
- мало алеве паприке слатке
- 1 шаргарепа већа
- 1 парадајз свеж ( може пире парадајз)
- 2 чена белог лука
- 3-4 листа ловоров листа
- уље
- од зачина, со, бибер, першунов лист
Припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, додати сецкану шаргарепу и паприку па и то динстати (укупно око 30 мин.)
Фото: Приватна архива
Додати најпре на коцке месо и ловоров лист, долити мало воде и крчкати око 20 мин. Убацити џигерицу и наставити са динстањем док месо не омекне.
Фото: Приватна архива
Додати мало сувог зачина или само соли 1 кашичицу слатке млевене паприке и љуте туцане. Јенду кашичицу растворти у мало воде и убацити. Додати бибер, бели лук и још фмало прокрчкати.
Прочитајте још: ОДЛИЧНА НАМИРНИЦА: Након овог текста јешћете је сваки дан за доручак!
На крају сецкан першун и одмах искључити. Као прилог предлажем куване резанце. Пријатно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ