Крофне од домаћег квасног теста нешто најукусније и највеличанственије од свих домаћих слаткиша
Уочи лета не треба се ослањати на много на укусне домаће крофне, али једном месечно можете да почастите себе и своје најмилије. А за ово ће вам требати стари бакин рецепт за тесто за крофне...
Прочитајте још: Данијела Димитровска открила шта једе у току дана: У четвртој деценији изгледа божанствено без гладовања (ВИДЕО)
Састојци:
- 100 милилитара млека
- 1 кесица сувог квасца
- 100 грама шећера
- 3 јаја
- 1 чајна кашичица соли
- 500 грама брашна
- 100 милилитара биљног уља
- 100 милилитара топле воде
Припрема:
У благо загрејано млеко разбити јаја, додати со и шећер и промешати. Просејати брашно, додати му квасац и све сипати у млеко. Почните да месите рукама. Додајте уље, поново промешајте. А затим додајте чашу веома вреле воде, али не кључале воде. Лагано промешајте, по потреби додајте још брашна.
Прочитајте још: Чај од НАНЕ вам може помоћи да се ослобите САЛА на стомаку: Смањује апетит и решава проблеме са верењем
Све добро замесите - тако да тесто почне да се лепи са руку. Затим покријемо пешкиром и ставимо га на топло место (на пример, можете га ставити на шпорет, а испод укључите рерну). Чим тесто нарасте, спустите га рукама и оставите да поново нарасте.
И тек након тога загрејте биљно уље, формирамо крофне и спустимо их у врело уље. Када крофне порумене, извадите их шупљикавом кашиком. По жељи можете украсити шећером у праху.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ