Уколико волите да једете јагоде, онда ће вам овај рецепт постати једна од омиљених!
Џем од јагода је просто неодољив, те се ретко ко може задржати само на једној кашичици, посебно током хладних дана, када се ужелимо овог воћа. Такође, одличан је и као састојак за многе колаче, а прави се врло једноставно и то за пола сата!
Како је сезона јагода у току, одаберите оне најлепше домаће и "сачувајте" их на мало другачији начин за зиму.
Потребе су вам само 3 врсте намирница:
- 1 кг јагода
- 600 гр шећера
- сок од 1 лимуна
Начин припреме:
Прво их добро оперите, па затим поређајте у једна ред јагода у шерпу и поспите шећером. Оставите тако да одстоје сат времена. Потом ставите на шпорет и кувајте око пола сата на највишој температури.
Приметићете да се током кувања појављује пена, њу треба да скидате све време кашиком. Мешајте док јагоде не прокувају и шећер се не отопи, затим смањите температуру и оставите да лагано крчка док не добијете жељену густину џема. Пред сам крај кувања додајте сипајте сок од лимуна и скините шерпу са шорета. Оставите да се џем охлади, па га сипајте у стерилне теглице.
Тегле окрените наопако и тако нека стоје до сутрадан. Чувати га на хладом месту.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ