Љубитељ сте пире кромпира, а остало вам је можда и од претходног ручка? Онда је ово идеално јело за ручак
Може да се прави у разним комбинацијама поврћа, а овај пут вам доносимо мусаку од пире кромпира.
Састојци:
1кг кромпира
500г мешаног млевеног меса
1 главица црног лука
1 чен белог лука
1дл сока од парадајза
2 јаја
1дл млека
2дл павлаке за кување
1 супена кашика киселе павлаке
зачини по укусу
першун
Фото: Схуттерстоцк
Припрема:
Кромпир скувати, па испасирати, додати мало маслаца, млека и зачинити по укусу пире. На мало уља пропржити ситно исецкан црни и бели кул, додати месо и зачини и динстати мало. После неког времена додати сок од парадајза.
У благо пољену посуду за печење ставити половину пиреа, затим масу са месом, па другу половину пиреа.
По жељи може се додати нарендани качкаваљ по врху. Пећи 15-20минута на 180-200 степени, док боја по површини мусаке буде златна.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ