У данашње време, често се догађа да кратки са новцем, поготово при крају месеца када се чека плата. А тада нам је свима битно да уштедимо колико можемо и растегнемо буџет.
Да не бисте морали да штедите на храни, односно, да бисте се увек хранили квалитетно, а за мали новац, за вас смо пронашли идеју за ручак од 200 динара. Рецепт смо нашли на Инстаграм страници
rucakza200dinara и делује преукусно.
Прочитајте још: ФОНДУ СА ДИМЉЕНИМ СИРОМ: Најбоље предјело које можете да замислите! (РЕЦЕПТ)
Рецепт за мусаку са зељем и сланином
Састојци (за 3 порције):
- 5-6 кромпира
- 300г зеља - 2 чена белог лука
- 4 кашике киселе павлаке
- 2 јајета
- 2-3 кашике млека
- со, уље
Припрема:
Кромпир ољуштите, оперите и исеците на колутове. Зеље оперите, очистите од жила и ставите да се бланшира на мало воде.
Када се скупи, сипајте мало уља како би се пропржило. Додајте киселу павлаку и ситно исечен бели лук. Посолите. Крчајте неколико минута а онда склоните са ватре.
Мању ватросталну посуду поуљите и ређајте: ред кромпира, ред зеља. Сваки ред кромпира обавезно посолите. Поновите са 3 слоја.
Залијте умућеним јајетом са мало млека.
Пеците поклопљено или прекривено алу фолијом неких 45мин, да би кромпир омекшао. Онда откријте и пеците још 20 минута, док не порумени.
На страници на Интернету смо пронашли цене намирница:
- 1 кг кромпира - од 50 до 80 динара
- 100 гр сланине - око 200/300 динара, ово је опционо
- веза зеља - око 50 динара
- 10 јаја - од 120 до 140 динара
- 1 кг белог лука - око 400 динара
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК