Lazanje se pripremaju za pola sata, a kukuruz daje potpuno novi ukus.
Potrebno je:
- 6 traka testenine za lazanje
- 4 paradajza
- 250 ml paradajz pirea
- 250 g kukuruza šećerca
- 250 g kačkavalja
- 200 ml kečapa
- malo karanfilića
- maslinovo ulje
- so, biber
Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Skuvajte prvo testo za lazanje po uputstvu sa pakovanja, a u drugoj šerpi kukuruz u slanoj vodi. Lazanje dobro ocedite i poređajte ih na papir. Zatim pomešajte kečap, karanfilić, paradajz koji ste iseckali na kockice i pire od paradajza. Dobijen sos sipajte u podmazan pleh, prekrijte ga sa dve trake testa, preko toga sipajte polovinu skuvanog kukuruza, trećinu rendanog kačkavalja i pokrijte sa dve trake testa za lazanje. Postupak ponovite opet i na kraju pospite preostalim kačkavaljem.
Pročitajte još: Ručak koji se pravi u jednoj šerpi: Ukusan PILAV SA TIKVOM koji ćete stalno praviti! (RECEPT/VIDEO)
Pecite lazanje pola sata u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Sačekajte da se malo ohlade, pa ih isecite i servirajte.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU