Укусно и лепо, за праве сладокусце
Потребно је:
-1 паковање розен корица
За први фил:
-1,5л млека
-10 кашичица шећера
-200г пудинга од ваниле
-250г маслаца
-200г шећера
-200г шећера у праху
За други фил:
-500г белог шлаг крема
-300-400мл млека
-3 чаше киселе павлаке
-150г млевеног кекса
За декорацију:
-рендана црна чоколада
Прочитајте још: Путер погача спремљена по бака Јелином рецепту: Никада мекша и укуснија (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Фото: Схуттерстоцк
Припрема:
Ставите 1,2л млека да проври, а у преосталих 300мл умутите шећер и пудинг, па закувајте у проврелом млеку.
Кад се згусне, склоните с рингле да се охлади. Посебно умутите маслац са шећером у ораху, па сједините с охлађеним пудингом. Припремите други фил, тако што ћете чврсто умутити шлаг са млеком, и у то умешати киселу павлаку и млевени кекс. Торту филујте тако што на розен корицу иде први, па други фил, и тако редом док све не утрошите. Торту декоришите наренданом чоколадом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ