Ukusno i lepo, za prave sladokusce
Potrebno je:
-1 pakovanje rozen korica
Za prvi fil:
-1,5l mleka
-10 kašičica šećera
-200g pudinga od vanile
-250g maslaca
-200g šećera
-200g šećera u prahu
Za drugi fil:
-500g belog šlag krema
-300-400ml mleka
-3 čaše kisele pavlake
-150g mlevenog keksa
Za dekoraciju:
-rendana crna čokolada
Pročitajte još: Puter pogača spremljena po baka Jelinom receptu: Nikada mekša i ukusnija (RECEPT/VIDEO)
Foto: Shutterstock
Priprema:
Stavite 1,2l mleka da provri, a u preostalih 300ml umutite šećer i puding, pa zakuvajte u provrelom mleku.
Kad se zgusne, sklonite s ringle da se ohladi. Posebno umutite maslac sa šećerom u orahu, pa sjedinite s ohlađenim pudingom. Pripremite drugi fil, tako što ćete čvrsto umutiti šlag sa mlekom, i u to umešati kiselu pavlaku i mleveni keks. Tortu filujte tako što na rozen koricu ide prvi, pa drugi fil, i tako redom dok sve ne utrošite. Tortu dekorišite narendanom čokoladom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU