Кремаст, укусан и брз за прављење.
Ово је савршена летња посластица, коју заиста није умеће направити, а када се усавршите тешко ћете одолети овом колачу током читавог лета, па и јесени.
Прочитајте још: Овај ХОТЕЛ испуњава жеље! Све је на дохват руке, септембром је ПОСЕБНА ПРИЧА (ФОТО)
Састојци:
300 г шлага
350 мл хладног млека
200 мл киселе павлаке
150 г млевене плазме
200-225 г плазма кекса
100 мл млека за потапање кекса
50 г чоколаде по избору
4-5 брескве (300 г)
Прочитајте још: Стручњаци шокирали многе: Бела чоколада заправо НИЈЕ ЧОКОЛАДА
За декорацију:
какао, кекс, рендана чоколада
Припрема:
Умутите шлаг са млеком. Додајте киселу павлаку и опет умутите. Једно паковање плазме (неких 18 комада) умачите у топло млеко и ређајте у плех. Шлаг поделите на два једнака дела. У један део додајте млевену плазму и лепо промешајте, а затим премажите преко плазме у плеху. Брескве ољуштите и ситно исецкајте, па ставите преко шлага са млевеном плазмом. У други део шлага додајте 10 комада плазме коју сте измрвили рукама и сецкану чоколаду. Затим ту смесу премажите преко брескви. Оставите да се охлади у фрижидеру неких 6-7 сати. Декоришите по жељи са неким од три предлога или са нечиме по вашој жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ